České Budějovice
Exkurze do Českých Budějovic se mi líbila. Ráno v 8:00 hod. jsme nasedli do autobusu a jeli do Budějovic. Když jsme přijeli do nákupního centra Mercury, tak jsme se co nejrychleji seřadili a šli počkat na MHD. Nastoupili jsme do MHD a jeli na poštu, odkud jsme odesílali dopisy.


Na poště to byl veliký chaos, ale my jsme šikulové a zvládli jsme to. Kupovali jsme známky nejen do Česka, ale i na Slovensko. Dopisy se hodily do schránky, která byla před poštou, a šli jsme do muzea. V muzeu se mi líbilo nejvíc, protože tam některá díla byla srandovní, zajímavá i nádherná. Zároveň jsme v muzeu potkali spisovatele Ondřeje Frencla, který napsal knihu (komiks) Zombíci.
Největší chaos nastal cestou na trhy, kde jsme dvakrát špatně odbočili, protože první dvojice naší skupiny špatně poslouchala paní učitelku. Na trzích se mi líbilo. Koupil jsem tam dárek pro mamku a z toho mám největší radost. Na nakupování jsme měli 30 minut, což bylo dostačující.
Na autobus zpět jsme to stihli jen tak tak. Všichni jsme už byli unavení a protivní. V Údolí u Nových Hradů jsme přestupovali. Při čekání na autobus jsme získali novou energii a už se v klidu těšili domů. Po příjezdu do Horní Stropnice jsme šli do školy, kde jsme naši, i přes občasné hádky, hezkou exkurzi zakončili.
Jiří Miškei

Výlet do Českých Budějovic
Dne 17. 12. 2019 jsme jeli do Českých Budějovic. Sraz byl v 7:40 hod. a v osm hodin jsme odjeli z Horní Stropnice. Okolo deváté jsme přijeli do Českých Budějovic. V obchodním centru jsme si koupili lístky na městskou hromadnou dopravu a jeli jsme k poště, kde jsme koupili známky a poslali dopisy. Pak jsme šli do muzea, kde to bylo hezké. Nejvíce se mi líbil skleněný betlém. Později jsme šli na trh a potom jsme jeli domů.
David Hybner

Výlet do Českých Budějovic
Před Vánoci jsme jeli na výlet do Českých Budějovic. Paní učitelka nás vzala do muzea. Bylo tam hodně betlémů a ručně vyřezávaných loutek. Nejvíc se mi líbil skleněný betlém. Také nás paní učitelka vzala na poštu, odkud jsme mohli poslat dopisy, které jsme si připravili už ve škole. Mohli jsme napsat, komu jsme chtěli. Já posílala pozdrav babičce a dědovi na Slovensko. Ještě jsme se šli podívat na vánoční trhy na náměstí. Bylo tam hodně stánků a hráli tam různé písničky. Také se mi velmi líbil vánoční strom.
Eliška Papugová