Program dravci
Na programu nás uvítal Jan Brož, který věděl o ptácích hodně. Říkal, že jich má 70. Líbili se mi všichni ptáci. Ukázal nám asi 10 dravců. Nejvíc se mi líbil orel bělohlavý. Může mít až dva metry rozpětí křídel. Amerika ho má ve státním symbolu. Ještě jsem se dověděla, že když potkáme výra na větvi, tak ho tam uvidíme i za 10 let, protože výr nerad mění své stanoviště.

Sovy loví i v noci. Nejčastěji loví myši a menší zajíce. Při programu pan Brož nechal některé ptáky puštěné, ale musel je nechat na volno postupně, protože by se mohli poprat. Byl to moc pěkný program. Moc jsem si ho užila.
Eliška Papugová, V. třída
Dravci
Při programu Dravci jsme si představili exotické i u nás běžné sovy a ptáky. Ukázali jsme si ty nejmenší dravce, jako je třeba výr velký nebo orel bělohlavý. Dověděli jsme se také například, že sova pálená byla vítaným hostem u sedláků. Dokázala totiž nalovit až 9 myší denně. Počet se zvyšoval, když měla sova mláďata. Viděli jsme také ptáka čimango z Jižní Ameriky, který je chráněný, protože si američtí farmáři myslí, že jim loví zvěř, proto ho málem vyhubili. Tento pták je ovšem mrchožravý.
Oskar Blíženec, V. třída

Poštolka obecná
Když jsme byli na představení s dravci, tak se mi tam nejvíce líbila poštolka. Byla ještě mládě, ale i přesto pěkně létala. Velmi příjemné bylo, když letěla tak nízko, až se dotkla ocáskem naší hlavy.
Josef Kvasník, V. třída

Výchovný program Dravci
Dne 21. 11. 2019 jsme byli na výukovém programu Dravci. Byli tam různé sovy a draví ptáci. Sokolník Jan Brož nám ukazoval i dravce, které od mala vychovával. Největší dravec byl orel bělohlavý.
Měla jsem možnost mít jednoho dravce na ruce. Kdybych neměla tu sokolnickou rukavici, asi bych měla hodně poškrábané ruce. Měl pěkné drápy. Byl to ale skvělý zážitek. Tohle se mi asi už nikdy nepoštěstí.
Bylo to moc nádherné představení a určitě bych chtěla mít jednoho dravce doma.
Eva Buštová, V. třída