Dne 14. 12. 2017 jely děti z naší mateřské školy k seniorům na Dobrou Vodu. K vánočnímu dopolednímu setkání jsme byli pozváni paní ředitelkou Evou Chaloupeckou, která nám objednala autobus. Po příjezdu jsme si prohlédli halu, kde jsme se svlékli a připravili jsme se na setkání s babičkami a dědečky. V jídelně nás čekali klienti a personál. Předvedli jsme básničky, písničky a tanečky.

Známé koledy jsme zpívali společně se všemi přítomnými.
Za vánoční besídku byly děti odměněny dárečky. Každý účinkující obdržel od paní ředitelky pletenou panenku z vlny a ještě jsme si odvezli krabici čokoládových figurek. My jsme rozdávali papírová přáníčka, která jsme vyráběli dlouho a postupně ve školce. Také jsme darovali vykrajované ozdobičky z těsta na zdobení vánočního stromečku.
Prostředí domova důchodců jsme navštívili poprvé. Zaujala nás krásná adventní výzdoba na stěnách, stolcích a nábytku. Prohlédli jsme si nástěnku plnou pěkných přáníček, někteří okusili pečené cukroví připravené pro nás na stolečku, jiní si na chodbě popovídali se sestřičkami a babičkami. Po občerstvení nás pí ředitelka pochválila a Bc. Marie Strachotová vyprovodila na zpáteční cestě z budovy. Slíbili jsme jí, že na jaře zase přijedeme dědečkům a babičkám zazpívat.

Magda Mikšovská