Vítězům třetího ročníku soutěže Hejtmanův pohár předal dnes trofej náměstek hejtmanky pro oblast školství Zdeněk Dvořák. První místo obhájila Základní škola Třeboň v ulici Na Sadech. Kromě poháru získala také finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun. Na druhém místě skončila Základní a Mateřská škola v Horní Stropnici, třetí byla Základní a Mateřská škola v Dřítni.

„Vítězná škola obdržela trofej již loni a prokázala tak, že umí motivovat své žáky k aktivnímu životnímu stylu,“ uvedl náměstek Dvořák s tím, že jsou potřebné všechny akce, které dokážou mladým lidem ukázat i jinou zábavu, než je internet a počítače. To je také hlavní myšlenka celé soutěže, která si klade za cíl pomáhat vytvářet pozitivní vztah k pohybovým aktivitám nejen výrazným sportovním talentům, ale všem dětem ze základních škol a víceletých gymnázií. Na jihu Čech se do soutěže zapojilo 11 škol s 2 926 žáky.

Děti mezi sebou soutěží na tzv. opičí dráze plné kreativních překážek, které prověří jejich všestranné sportovní nadání. Dráhu je možné postavit v každé tělocvičně či multifunkčním hřišti. Soutěž využívá moderní aplikaci, díky které si každá škola může zvolit termín pro zapojení se do soutěže individuálně a dle vlastních možností. Ideální je třeba hodina tělesné výchovy nebo různé sportovní kroužky. Soutěž se koná ve 14 krajích a titul s pohárem získá škola s největším počtem bodů.

zdroj: http://www.kraj-jihocesky.cz