Dne 6. 12. 2017 šli předškoláci z naší mateřské školy s myslivcem na neobvyklou vycházku ke krmelci. Na tento den dostaly děti malý úkol. Kdo bude moci, přinese ráno do školky suchý chléb. P. Radek Kotrč za námi přišel ke školce, nesl na zádech plný ruksak obilnin pro bažanty a koroptve.

My jsme se vydali na vycházku s jablíčky, sušeným chlebem a s kaštany. Cestou jsme se po chvilkách střídali s nesením tašek. Zpočátku jsme šli svižně, měli jsme ještě hodně sil.

Když jsme se blížili k cíli, pan Kotrč nás zastavil a vyzval, abychom se ztišili. Ukázal nám totiž skupinku srnek. Po půlhodince jsme již stáli blízko vodárny, kde se nachází vedle cesty krmelec pro bažanty. Nejdříve jsme se dozvěděli, proč je nutné zvířátka
v zimě přikrmovat. Co všechno můžeme do krmelců přinášet a co vhodné není. Postupně jsme vybírali ze sáčků tvrdé pečivo a vkládali jej do krmelce. Na stromě byla upevněna také ptačí budka, do které jsme nasypali slunečnici pro sýkorky. Když jsme vyprázdnili tašky, vraceli jsme se zpět. Přestože jsme již v rukách nic nenesli, cestou jsme se loudali. Tu a tam nás myslivec upozornil na stopy ve sněhu a odpovídal na zvídavé otázky.
Za ochotu ukázat chlapcům a děvčatům, jak se starají myslivci v zimě o zvířátka, moc p. Radku Kotrčovi děkujeme.

Magda Mikšovská