Děti z Harbachu v Horní Stropnici
T-Mobile Olympijský školní běh
Děti z mateřské školy na exkurzi u SDH

Dne 6. října 2017 se všechny děti vypravily za větrného počasí na návštěvu do místní požární zbrojnice. Sbor dobrovolných hasičů sídlí nedaleko naší školky. Nejdříve jsme se seskupili uvnitř zbrojnice okolo Filipa a Michala Kusákových, kteří nám vyprávěli, čím vším se dobrovolní hasiči zabývají. Ukázali nám, kde mají umístěné pracovní kombinézy, jak funguje dýchací přístroj a kdy se používá.

Bruslení v Budvar aréně
MŠ v Bedřichově
Burza škol
Centrum ekologické a globální výchovy Cassiopea
Zvoneček
Mikulášská nadílka
Den Země

Ze školy do školy
Bylo chladné podzimní úterý 15. října 2013. Devátá třída čekala na schodech před školou na autobus. Konečně se v zatáčce objevil bílý minibus, který deváťáky a jejich třídního učitele pana Kroupu odvezl do Třeboně.
Cesta utíkala rychle. Mohli jsme z okénka sledovat míhající se přírodu nebo si povídat se spolužáky.


Už jsme tu! Ručičky hodinek směřovaly na devítku a deváťáci stáli před budovou, ve které se konala burza škol. V prostoru, kde se program odehrával, jsme strávili hodinu. Byli tam moc milí lidé, vyprávěli nám o škole, do níž chodí. Dali nám také lístečky s užitečnými informacemi. Dále jsme se mohli zeptat na cokoliv, co nás zajímalo. Každý si tam určitě přišel na své.
O školách jsme se tedy dozvěděli vše, co jsme potřebovali, a tak jsme se přemístili do budovy obchodní akademie. Nakoukli jsme do třídy, kde se právě vyučoval německý jazyk. Na chodbách stáli studenti a ti nám vyprávěli, co ve škole dělají zajímavého, jak jezdí do zahraničí, jak připravovali dětský den apod.
Poté se nás ujaly tři studentky a zavedly nás do malírny, brusírny skla a autodílny. V malírně jsme viděli, jak se na sklo maluje a jakými barvami. Šli jsme se kouknout na výtvory, které povezou na výstavu. Povídali nám i o tom, jakým stylem se na sklo maluje nebo jak z něho vytvářejí různé tvary. V brusírně jsme si zkusili, jak se do skla brousí. Naše výtvory jsme si mohli nechat na památku. V autodílně jsme se dlouho nezdrželi. Nechtěli jsme chlapce rušit při práci.
Školu jsme si prohlédli. Moc se nám líbila. Čas, bohužel, rychle utíkal a nám nezbylo nic jiného než se s pocitem blaženosti a cennými informacemi vrátit domů.

Natálie Betuštiaková, Anna Hájková
za žáky IX. třídy